9 blogs per a amants de l’escriptura creativa

Per què un dels posts que publico, amb un estil similar a tots els altres però potser amb un títol una mica més encertat, dispara les visites al meu blog molt més enllà de les previsions més optimistes? No ho sé. Que el títol contingui alguna paraula màgica, a banda de lectura i escriptura, segur que ajuda, però no sé si és tan decisiu. Sóc una bloguera que no coneix els trucs per tenir més impacte diguis el que diguis, un pèl massa desinformada i tot pel que fa a la visibilitat a la xarxa, em centro en els continguts i la meva màxima preocupació és que siguin útils per als amants de l’escriptura creativa i la lectura. Pel que fa a l’impacte potencial d’un post, oscil·lo entre creure’m qualsevol argument o informació amb una mica de cara i ulls, i la desconfiança més absoluta.passion-breathe-through-your-writing

Aquest post l’escric des de la confiança en el pensament màgic. Bryan Hutchison, de Positive writting, afirma que si escric un post d’aquest tipus, on  et recomano  9 blogs per a amants de la lectura i l’escriptura, l’audiència del meu blog es multiplicarà per 10. L’experiment que faig no s’ajusta al mètode científic, ja que l’ecosistema de www.raquelpicolo.net, un blog d’escriptura i lectura en català, és  ben diferent del d’un blog sobre el mateix tema en anglès. Però ho faig igualment, per provar i perquè la informació és prou interessant per difondre-la. Confio que et serà útil.

Els 9 blogs que us recomano són aquests:

  1. Positive witter.
  2. 100 Writing Practice Lessons & Exercises
  3. Mark Manson
  4. Four Things Writers Can Stop Stressing About Right
  5. 25 Valuable Lessons from Seriously Successful Writers http://boostblogtraffic.com/writing-challenges/
  6. Interesting literatura
  7. Blogs dels socis de L’AELC
  8. Via Llibre Blogs
  9. Setmana de la poesia

work-stations-plus-espresso

Tallers d’escriptura creativa gener-març 2016

 

One thought on “9 blogs per a amants de l’escriptura creativa

Add yours

  1. El pensament màgic és segurament el únic que funciona i es perllonga en el temps. Forma part de l’animisme humà, ve d’antic, i s’hi pot confiar, possiblement més que en el pensament científic, sovint enclaustrat pel seu propi mètode, pretesament objectiu i relativament recent. Hem reconforta, Raquel, comprovar quantes persones i blocs hi ha en el món compromesos amb l’escriptura. Ho desconeixia.! De sobte acabes d’obrir-me les finestres de casa meva i m’agrada el que hi veig. En un primer repàs i a la velocitat de la llum dels 7 blocs en anglès em satisfà descobrir inquietuds semblants a les d’aquí, on la passió per escriure es la gran denominadora comú, amb multitud de suggeriments i reflexions molt útils entorn l’escriure i em crida l’atenció que ningú s’atreveixi a definir-se com escriptor. Allí hi són els desafiaments de Brian Collins, els 27 punts d’impuls de Duistermaat, les efemèrides de Joel Friend, els rius de pensament de la Christine, o el mateix Hutchinson que cites al post. Per cert, posats a suggerir: no t’has plantejat mai traduir el teu bloc a l’anglès? Fer-ho a dues columnes, potser? Jo crec que seria bo per la literatura, en general, els teus posts són didàctic i idonis pels amants de l’escriptura. També m’hi he fixat en els 3 blocs catalans, on hi ha un fotimer de llocs per quedar-se la tarda llegint-los, especialment en el dels socis de AELC. En fi, gràcies, Raquel, una vegada més per la generosa aportació que fas al teu bloc i que la màgia acabi situant a cadascú en el lloc que li correspon. El temps que trigui, sortosament, és el de menys. F.X.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: