Escriure cura?

Sí, escriure cura. Em vaig fer escriptora per curar-me, sense saber-ho, seguint la crida de l’ànima. Fa dues setmanes vaig publicar el post Escriptura com a eina terapèutica i avui hi torno perquè és un tema que m’apassiona i perquè aquesta tarda en parlaré al taller que faré a la Fundació Orienta.

Chantal Maillard escriu:

escribir

para curar

en la carne abierta

en el dolor de todos

en esa muerte que mana

en mí y es la de todos

(…)

escribir

para decir el grito

para arrancarlo

para convertirlo

para transformarlo

para desmenuzarlo

para eliminarlo

escribir el dolor

para proyectarlo

para actuar sobre él con la palabra

(…)

A la fundació Orienta, en el context dels beneficis terapèutics de l’escriptura, també parlaré de la creativitat. Com no?

La creativitat està íntimament relacionada amb l’espontaneïtat, amb la sorpresa de descobrir punts de vista i recursos que estan en nosaltres i que de vegades ni sospitem que tenim al nostre abast.

És indissociable del joc i sempre va acompanyada de fluïdesa, sentiment de plenitud i lleugeresa. És tot el contrari a l’avorriment, la dificultat viscuda com a problema i el bloqueig per afrontar tasques, presa de decisions i conflictes.

No és un concepte teòric, sinó una “capacitat concreta de fer” que tots tenim, i que podem desenvolupar en la pràctica. La creativitat no és una cosa que “s’aprèn”, sinó que s’expressa en l’acció quan no li oposem obstacles que nosaltres mateixos generem.

La creativitat és una inesgotable font de gratificació i de salut.

escriure2.jpg

Tallers d’estiu al Pirineu!

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Crea un lloc web gratuït o un blog a WordPress.com.

Up ↑